luni, 7 martie 2011

Românii e deştepţi - Radu Pavel Gheo

Nu am terminat încă de citit cartea,dar sunt destul de sigură că pot spune câteva cuvinte despre ea.

Adevărurile despre români sunt adesea dureroase şi se spun în şoaptă sau pe fugă. Iată totuşi că mai există scriitori care pot spune adevărul în faţă, aşa cum e el. Naţionalismul exagerat, clişeele mioritice sau opiniile despre globalizare, au dus, se pare şi la ceva bun - o carte.
Frumos închegată, organizată impecabil, pe înţelesul tuturor (celor care vor să înţeleagă), "Românii e deştepţi" reprezintă, în principal un ghid, o hartă rutieră sau turistică demnă de urmat de către străini, dar şi de români.
Înăuntru se pot găsi sfaturi, explicaţii, îndrumări, presărate cu un umorul curat, digerabil şi uşor ironic al lui R.P.G.

Cred că o carte bună este aceea despre care se poate aduce vorba într-o conversaţie şi din care se pot oferii exemple, fără să deviezi de la subiectul iniţial. Un fel de cameleon literar şi social - aşa as descrie cartea aceasta.
Numai bună de citit şi dat mai departe !

Aştept cu nerăbdare să devorez partea a două a cărţii, ce pare mai mult decât interesantă. Iată câteva titluri ce mi-au atras atenţia : Cum se poartă o adevărată polemică ; Un îndreptar de redactare a studiilor literare ;
Proza românească postrevoluţionară, spate în spate cu criticii ei sau Din ciclul "Bolile culturii române contemporane" şi multe altele.

Spor la lecturat !

Pentru mai multe detalii despre autor vizitaţi : Gheoland

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva! :)