(Acest pasaj este din jurnalul meu - 15 martie 2009 - )
În „Gemenii” sunt prezente diferite teme :dragostea – obsesie, nebunia, izolarea şi moartea .
Andrei devine în continuare paranoic şi se retrage în sine izolându-se , citind şi scriind un jurnal.În şcoala generală se îndrăgosteşte de Lili, cea mai dezvoltată dintre fete, o fată frumoasă , nu prea deşteaptă , dar care nu „neglija şcoala”. O găseşte fascinantă de naturală în timpul unei ore de biologie, scoasă la lecţie împreună cu încă doi băieţi, la lecţia despre reproducerea la om, este singura care are curajul sa spună lecţia fără timiditate , sigură pe ceea ce spune.
Observând tipul de fete alese de Andrei, observ că tinde spre neobişnuit , respingând cu toată fiinţa sa, banalul.
Astfel încât în liceu se îndrăgosteşte de Gina . Fata cea mai vorbăreaţă şi cea mai dezinvoltă , cea mai invidiată , o pasionată de poezie care era atrasă la rândul ei de Andrei.
Cei doi trăiesc o poveste de dragoste ce poate fi numită oricum, numai obişnuită nu. Finalul m-a lăsat fără cuvinte şi fără răsuflare. Jos pălăria în faţa lui Mircea Cărtărescu.
Am uitat să menţionez că în timp ce sorbeam cu nerăbdare ultimele 20 de pagini, una dintre colegele mele a pornit o melodie pe telefon.
Nu ar fi fost o problemă , căci şi eu obişnuiesc să ascult muzică des , însă melodia era , din păcate , o manea. Cărtărescu citit pe manele. Am ales să mă abţin, înghiţind cu greu cuvintele ce simţeam cum îmi sufocau pieptul , înnodându-se în stomac. Am încercat să mă cufund în sunetul literelor şi în imaginile ce mi se formau pe retina creând o realitate paralelă cu cea în care mă aflam .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Zi şi tu ceva! :)